Joan Verdú serà el representant de la FAE a la Copa del Món de Soelden

Després de les proves i tests efectuats avui a Tignes pels tècnics de la Federació, el corredor que representarà a la FAE al gegant de la primera Copa del Món de la temporada 2016-2017, a Soelden (Àustria) el pròxim diumenge 23, serà Joan Verdú.

Per aquesta única plaça ha hagut una lluita molt tancada per aconseguir-la entre Verdú i Àxel Esteve. L’elecció entre els dos ha estat ajustada, i finalment la decisió del cos tècnic ha estat Verdú. De fet, la prova constava en tres mànegues de les quals se sumaven els dos millors temps de cadascú. En aquest sentit, Verdú ha estat el més ràpid.

Aquest test a Tignes estava previst per fer l’elecció del corredor representant d’Andorra, sempre pensant que, en cas de no poder efectuar-se per males condicions de temps o neu, s’hagués valorat el treball fet durant les curses a Ushuaia.

Joan Verdú, esquiador: “Avui les condicions han estat difícils per fer les classificacions. La pista era bastant llarga i exigent i feia mal temps, i a més de 3.000 metres d’altitud, que també cansa més, però finalment hem acabat fent una bona classificació que també serveix com a entrenament de cara a Soelden, ja que allà serà més o menys també la mateixa alçada. El model de prova que hem fet ha estat molt interessant perquè serveix per ficar-se la pressió en haver de fer-ho en ‘modo’ carrera”.

“Anar a Soelden em fa il·lusió perquè havia fet Olimpíades i Mundials, però Copes del Món cap. Ara hi aniré, però sense ficar-me més pressió del compte. Intentaré donar-ho tot i fer el meu millor esquí, no busquem cap resultat perquè anar a pels 30 és encara una fita molt exigent, però intentaré donar el meu màxim”.

“Hem fet un bon volum a Ushuaia i estic preparat per afrontar-ho i donar el 100% en la carrera”.

“És la primera Copa del Món i hi haurà molta competitivitat perquè ara en el calendari no hi carreres. Em barallaré amb els millors i veuré com esquio en una pista d’aquestes característiques”.

Carles Visa, director tècnic: “L’objectiu és que Soelden serveixi per iniciar la temporada de curses i veure on som per valorar el treball fet i els rivals”.

“L’objectiu per al Joan és que faci el seu millor esquí, que gaudeixi i que en tregui una bona experiència”.

 

“Sabem que Soelden és molt dur, perquè allà hi serà tothom. A més és una pista relativament fàcil i en la qual generalment tothom va molt i molt ràpid”.