Un altre top20 per a Esteve a la Copa del Món: 17è als 15km pursuit de Nove Mesto

 

 

Avui s’ha tancat la cita de la Copa del Món de Nove Mesto (República Txeca) amb els 15km clàssics en persecució. Irineu Esteve ha estat 17è i suma un nou top20 en la màxima competició. 

Irineu Esteve ha disputat avui una cursa que es presentava complicada d’inici perquè sent en persecució era normal que al capdavant es formés un grup compacte entre el dorsal 10 i 20, ja que estaven molt junts. L’andorrà ha pogut entrar en aquest grup i mantenir-se, i fins i tot ha intentat obrir un espai a la part final per no haver de jugar-s’ho tot a l’sprint. Així les coses, finalment ha estat 17è amb un crono de 39.37,2, a 2.35,9 del guanyador, el rus Alexander Bolshunov (37.01,3), que ha dominat amb mà de ferro la competició i ha guanyat al segon classificat, el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, amb un marge de 46,7 segons.

Amb aquest resultat, són set les vegades que el fondista andorrà se situa entre els 20 primers a la Copa del Món. Aquesta temporada ja ho ha fet en dues ocasions, en el Tour d’Ski, quan assolia una 8ª i una 16ª plaça a Val di Fiemme. La temporada passada aconseguia ser 9è a Falum (Suècia), mentre que en el 2018 va ser 19è a Bertostolen (Noruega) i 20è a Lillehammer (Noruega). Ahir, a més, era 12è als 15km patinadors de Nove Mesto.

Joan Erola, entrenador: “Avui, en ser ahir 12è, sortia amb una bona posició per la pursuit. Des del dorsal 11 fins el 20 estava tot molt ajustat i era evident que s’ajuntaria tot el grup per fer la cursa. Molt contents, súper contents perquè Irineu ha estat capaç de rodar amb aquest grup de deu corredors que són del top10 al top20. Ha rodat tota la cursa amb ells i fins i tot a l’última volta s’ha posat al davant del grup per intentar obrir una mica de marge perquè sabia que a l’sprint tenia les de perdre. Ha estat molt combatiu i ha sigut una carrera boníssima perquè ha pogut estar lluitant amb aquests corredors al davant. Ha estat una carrera on agafa molta experiència, ha rodat amb gent molt forta i ha sabut aguantar i molt contents. Ara anem a Alemanya per preparar la cursa del dissabte. La valoració del cap de setmana és molt bona”.

La base de l’esquí de fons andorrà, a la Topolino

Avui s’ha diputat el trofeu Topolino amb la presència de dos corredors de la base de l’esquí de fons andorrà. Gina del Rio ha estat 25ª amb 15.44,8, a 1.07,9 de la guanyadora, Lucija Medja (14.36,9). També han disputat la cursa les andorranes Alexandra Pereiro, que ha estat 66ª a 4.21,0, i Judith Badia, 77ª a 5.27,1. Per la seva part, Gerard Mora ha estat 32è amb 15.38,7, a 2.03,7 del guanyador, l’espanyol Peio Anarbe, que ha guanyat amb 13.35,0.