Carola Vila s’estrena a la Copa del Món d’Östersund

 

Avui ha estat el torn de Carola Vila per debutar en la màxima competició internacional de l’esquí de fons. La fondista andorrana ha finalitzat 64ª en una competició disputada a Östersund (Suècia), on l’objectiu era trobar-se entre les millors i tastar el màxim nivell.

Vila ha disputat la prova de 10km patinadors, on ha marcat un temps de 24.57,1. El seu crono ha estat a 3.07,4 de la guanyadora, la noruega Therese Johaug, que s’ha imposat amb 21.49,7.

Demà, Vila tornarà a competir a aquesta Copa del Món, en aquesta ocasió en la prova dels 10km clàssics persecució. La prova es disputarà a les 16:00h de la tarda.

Joan Erola, entrenador: “Penso que la Carola ha fet una carrera molt al nivell de les que ha estat fent a Copa d’Europa, més que res comparant-ho amb les corredores que hi ha aquí i que també coincideixen amb ella a la Copa d’Europa. Estem al temps que estem, i és una referència per saber com estem amb la Carola. Està clar que no estem per fer el circuit de la Copa del Món, però sí a quin nivell estem. Crec que l’objectiu era que estigués aquí, que es motivés i per saber el treball que s’ha de fer per arribar a aquest nivell. En aquest sentit, ha anat bé”.