Gutiérrez, a 0.74 d’entrar al top 30 a la primera Copa del Món d’eslàlom

Mireia Gutiérrez ha debutat avui en la present temporada a la Copa del Món d’eslàlom, i ho ha fet aquest matí a Levi (Finlàndia). L’esquiadora andorrana ha marcat un crono de 57.22 que l’ha deixat a 0.74 de la classificació per a la segona mànega i en la 42ª plaça.

Gutiérrez ha completat la primera mànega de Levi amb un temps de 57.22 que, en un primer moment, la deixava en el 33è lloc provisional. Durant la seva baixada, el crono ha marcat un +0.42 en el primer parcial, +0.89 en el segon, +2.21 en el tercer, i finalment un +3.03 en meta que la deixava, provisionalment, 33ª. Però la cursa continuava, i amb la resta de corredores complint els seus torns, el temps de Mimi (57.22) s’ha quedat finalment en la 42ª posició.

L’esquiadora andorrana s’ha quedat a menys d’un segon (0.74) de la 30ª plaça que permet entrar en la segona mànega i sumar punts en la màxima competició. En la 30ª posició de la primera mànega han acabat, empatades a temps, la croata Leona Popovic i l’eslovena Neja Dvornik, amb 56.48, a 2.29 del millor temps de la primera mànega, que ha estat per a l’eslovaca Petra Vlhova, amb 54.19.

Mireia Gutiérrez, esquiadora: “La valoració de la cursa a primer instant és positiva a nivell de sensacions i actitud que he tingut. Després hi ha petites errades tècniques que em fan perdre molt en la part de més pendent i part fàcil final. Faig una primera part correcta tot i que sé que puc ser més ràpida i ho buscaré demà. Ara he de mirar el vídeo bé i analitzar on puc guanyar temps i on millorar”.

Yago Antes, entrenador: “Avui ha sigut un traçat molt fàcil amb una neu també amb molt de grip que s’esquiava amb facilitat i això ha fet que el top 30 hagi estat molt ajustat, ja que si el cantell no entrava del tot net no et generava la velocitat suficient. La Mimi al mur un pel desequilibrada de la part alta del cos i un pel rodona amb les línies al final del mur que ens han costat aquelles dècimes per entrar. Té esquí suficient per modificar aquells petits detalls per demà”.

FOTO: Christophe Pallot / Agence Zoom