Els equips de la FAE completen el volum de treball a Suècia

L’equip de tècnica masculí de la FAE ja és a casa des d’ahir a la nit, quan van arribar de la doble estada a Suècia, primer a Kabdalis i després a Gallivare. Han estat setmanes d’entrenaments amb neu, amb condicions primer més complicades per les altes temperatures, però que han anat millorant per completar un volum de treball adequat.

El grup de tècnica femení, amb Mireia Gutiérrez i Carla Mijares, va estar entrenant a l’estació de Kabdalis del 21 d’octubre al 8 de novembre. Per la seva part, el bloc masculí va allargar l’estada. Joan Verdú, Àlex Rius, Àxel Esteve, Xavi Cornella, Bartumeu Gabriel i Ty Acosta van estar primer a Kabdalis de l’1 al 8 de novembre, i després a Gallivare, més al nord de Suècia. Verdú i Esteve van marxar dies abans perquè havien de competir a Suïssa, curses que finalment, pel mal temps, no es van poder dur a terme.

Amb l’arribada a casa ahir de Rius, Cornella, Gabriel i Acosta, així com de tot l’equip tècnic, es dona per tancada aquesta estada que, anualment durant aquestes dates, es programa als països nòrdics per poder esquiar abans de l’inici de les competicions.

A partir d’ara, el treball seguirà després d’uns dies de descans, especialment en continuar refent el calendari a expenses dels canvis de curses que estan havent en les darreres setmanes. Per a aquesta setmana, a hores d’ara, no hi ha cap carrera programada.

Max Tissot, director d’alpí: “Podem fer un balanç molt positiu de l’estada a Suècia. Hem jugat una mica al límit a nivell de neu i temperatures, que estaven amb poca neu al principi i temperatures altes que, poc a poc, van anar baixant. El que hem vist és que hem tingut dies d’esquí molt bons, amb unes condicions de neu espectacular, amb alguna pedreta, però la majoria de dies ha sigut de qualitat. Els corredors han pogut treballar molt bé, estan supercontents de la feina que s’ha fet”. 

“Joan i Àxel van marxar una mica abans per fer aquestes curses a Suïssa que malauradament es van anul·lar per culpa del mal temps. Una llàstima, però per a la resta de l’equip, que va estar cinc dies més a Suècia, s’han aprofitat aquests cinc dies, hem pogut compartir entrenaments amb altres equips i la veritat és que tots estan contents de la feina, tant corredors com entrenadors. Ara cal una mica de descans, però ràpidament pujarem altra vegada als Alps i trobarem curses per fer, encara que hi ha moltes que s’anul·len”.