Bamps "Freestyle bams"

És una disciplina olímpica dins l´esquí d´estil lliure.

Disciplina espectacular en la que l’esquiador a de mostrar les qualitats tècniques dins els bamps i les qualitats en acrobàcia en els salts.

Les proves es porten a terme en un pendent que va de 26º a 32º amb una llargada de 210 a 270 metres, plena de bamps amb 2 trampolins de salt.

Salt acrobàtic

És una disciplina olímpica dins l´esquí d´estil lliure.

Disciplina sorprenent que demana un gran esforç.

Els esquiadors es llancen per un trampolí a més de 65km/h per tal de volar a més de 12 metres d’alçada i efectuar triples rotacions i acrobàcies.

Cada esquiador ha d’efectuar 2 salts diferents. La combinació dels salts és jutjada en funció d’uns barems de dificultat i en funció de la qualitat en l’execució i la recepció del salt.

Cros "Freestyle"

Disciplina olímpica a partir de Vancouver 2010.

Disciplina espectacular en la qual els esquiadors s’enfronten en un circuit fet de corbes peraltades, de dobbies i de salts i on es posen en valor les qualitats tècniques i físiques de cada corredor.

La competició consisteix en 4 mànegues de classificació. Amb el temps marcat en un passatge individual cronometrat s’aconsegueix la classificació per competir a les finals.

Les finals es fan per mànegues de 4 o de 6 esquiadors, amb eliminació directa.

Gran salt acrobàtic "Big air"

L’objectiu és efectuar durant un gran salt, figures lliures no regides per les regles habituals de l’acrobàcia.

La recerca de noves posicions i de noves rotacions forma part de la prova.

Les valoracions es fan en funció de l’amplitud, la dificultat, l’estil, la creativitat i el control de la recepció del salt.

Migtub "Half pipe"

Encadenament de figures dins un migtub amb parets verticals.

La disciplina deriva del surf de neu i s’adapta als esquiadors d’esquí alpí.

L’alçada, la dificultat, la varietat de maniobres executades així com el ritme de l’evolució són els principals criteris per jutjar els competidors.