Mijares, 36ª i millor U18 en l’eslàlom de la Copa d’Europa de Funesdalen

 

Avui s’ha disputat la segona cita de la Copa d’Europa femenina d’eslàlom a l’estació sueca de Funesdalen, amb Carla Mijares en la sortida. L’andorrana s’ha situat a les portes dels punts, amb la 36ª posició. Ha estat, a més, la millor U18 de la cursa.

Mijares, amb el dorsal 71, ha estat 36ª a només 0.72 de la 30ª posició que permet sumar punts de la Copa d’Europa. L’andorrana, amb un temps total de 1.42.38, ha acabat a prop de l’alemanya Luisa Mangold (1.41.66), que ha tancat les places de punts. El temps de Mijares s’ha quedat a 5.93 de la guanyadora, la també alemanya Jessica Hilzinger, que s’ha imposat amb 1.36.45.

Xavier Bellsolà, tècnic: “És un resultat molt positiu. Per a Carla no és una prioritat la Copa d’Europa, però sí ho és agafar experiència amb tot tipus de competicions, sobretot perquè l’objectiu són els Jocs de mitjans de gener. Hi havia dues Copes d’Europa d’eslàlom aquí a Funesdalen, on estàvem concentrats acabant la nostra preparació, i vam decidir fer-la córrer perquè estava fent molts bons entrenaments i vam creure que era un bon moment per agafar aquesta experiència. Ahir es va sortir a la quarta porta, potser els nervis li van jugar una mala passada, però avui en la primera mànega ha anat a assegurar, a poder fer la segona, i a la segona sí s’ha deixat anar més forta i realment ha estat una segona mànega a dos segons de la primera. Ha arribat a crear el seu esquí i ha vist que té tot el dret i tota la potestat per córrer en aquest nivell. Es queda a 72 centèsimes de les 30 i és un resultat molt bo i molt positiu”. 

“En qualsevol cas, no canviarem la nostra estratègia. Ara farem unes curses FIS a Suècia, després farem unes FIS elit a França amb les noies, i la idea és preparar amb garanties l’objectiu que són els Jocs Olímpics de la Joventut”.