Cande Moreno suma 8 punts en el supergegant de la Copa d’Europa de Kvitfjell

 

Avui s’ha disputat la primera jornada de Copa d’Europa de velocitat a l’estació noruega de Kvitfjell, amb Cande Moreno. L’andorrana ha aconseguit entrar en els punts de la competició continental, en ser 23ª en el supergegant, sumant 8 punts. Aquest és el seu millor resultat en la Copa d’Europa.

Moreno ha estat 23ª en el supergegant amb un temps de 56.46, a 1.55 de la guanyadora, l’austríaca Nadine Fest, que ha guanyat amb autoritat amb 54.91. De fet, la quarta classificada, la també austríaca Lisa Grill, ja ha acabat a 0.88, i a partir de la cinquena corredora, totes per sobre del segon. Així, l’1.55 de Cande Moreno parla molt bé de la seua carrera. Moreno ha estat 23ª amb el mateix crono que l’austríaca Magdalena Egger. L’esquiadora de la FAE ha sumat els primers punts de la Copa d’Europa.

Després del supergegant, s’ha celebrat l’eslàlom que ha de servir per fer la classificació de la supercombinada que es completarà demà amb un altre supergegant. En aquest eslàlom, Moreno ha estat 30ª amb el dorsal 59, amb 44.45, a 1.99 de la millor, que ha sigut la noruega Andrine Maarstoel, amb 42.46. 

Demà es disputa el supergegant que ha de completar la supercombinada. En aquest supergegant, Moreno sortirà la primera amb el dorsal 1, perquè les posicions s’inverteixen entre les 30 primeres d’avui de l’eslàlom.

Cande Moreno, esquiadora: “Al supergegant m’he notat prou bé, he tingut alguna errada en algun lloc, però en general bé. Estic a 1.55, és una pista curta i les diferències són molt poques. De fet, la quarta ja està quasi a un segon i les altres quinze dins de mig segon. Estic dins de les 30, que era l’objectiu, i el balanç és molt positiu”.

“Molt contenta per l’eslàlom, perquè no he entrenat quasi l’eslàlom. És un resultat molt positiu perquè he sabut controlar el ritme i controlar la línia, i he fet un bon esquí. He acabat la 30, així que per la mànega de supergegant de demà sortiré amb el dorsal número 1, perquè s’inverteix les primeres 30. És un resultat molt positiu, la veritat”.

Dejan Poljansek, entrenador: “Avui hem tingut doble programa. En el supergegant, Cande ha esquiat bé amb alguna errada en la part alta. Acaba la 23ª, que és el seu millor resultat en la Copa d’Europa. Després del supergegant estava previst fer un segon supergegant, però la inspecció que s’ha fet ho ha descartat per part dels jutges, perquè feia vent i nevava ben fort. Així doncs s’ha fet l’eslàlom, on Cande ha estat 30ª i al mateix temps aconsegueix una molt bona posició de sortida per demà al supergegant, segona mànega de la supercombinada”.