Presentació de les estructures d'SBX i freestyle

 

Avui s’ha presentat a la seu de Vall Banc, patrocinador principal de la secció d’snowboard i freestyle, l’estructura esportiva de cara a la temporada entrant. A l’acte han assistit tots els esportistes, així com dirigents de la FAE i Marc Cornella, cap del departament de Gestió de Persones de Vall Banc.

La secció d’snowboard FAE seguirà amb l’equip nacional format per Lluís Marín i Maeva Estevez en boardercross. Tots dos continuaran una temporada més a les estructures dels equips de França de la Copa del Món. Això és possible, un any més, gràcies a la bona col·laboració entre la Federació Francesa i la FAE. En aquest cas, aquest any s’incorpora Estevez a aquesta estructura de Copa del Món, la qual cosa, com ha manifestat el gerent de la FAE, Carles Visa, “li aportarà un plus tant en la qualitat de l’entrenament i els mitjans que disposa aquesta estructura (fisios/metges/tècnics), i sobretot un plus a nivell ‘competitiu’, doncs només pel fet de poder estar compartint entrenaments, compartint experiències, compartint el dia a dia amb corredores de la talla de la Chloe Trespeuch o Julia Pereira (medalla a Pyongchang) –dos habituals del top 5 mundial– pensem que es una molt bona oportunitat per ella i estem més que convençuts que l’ajudarà a continuar creixent en aquest esport i sobretot en consolidar objectius”.

Per altra part, l’estructura suma joventut amb el seguiment de dos joves en SBX, Mario Da Cruz i Xavi Matas, que actualment, i gràcies a les bones relacions amb la federació espanyola (RFEDI), “segueixen un programa de seguiment amb els joves de l’equip d’Espanya”, segons ha afirmat Visa. Da Cruz ja va començar l’any passat amb aquest programa, i Matas no va poder per una lesió de genoll. Aquesta campanya 20-21 han pogut començar els dos, malgrat que hi ha dificultats per les diferents restriccions que hi ha quan es viatja fora d’Andorra. Finalment, i de cara a l’hivern, “en breu”, segons Visa, es realitzaran “algunes accions amb d’altres joves corredors d’interès per la FAE, com els germans Tagliaferro”, que són d’snowboard però en disciplines freestyle. “La idea és posar els mitjans perquè els puguem portar a realitzar dues sessions d’entrenament entre setmana (en època escolar) a la sortida de l’escola, combinant sessions al 360xtrem en època d’estacions tancades i amb sessions a l’snowpark Peretol en època de neu, i sempre al sortir de l’escola de manera els afecti el menys possible”, ha confirmat Visa. Aquestes dues sessions s’afegiran a les dues dels caps de setmana, amb la intenció de “pujar el nivell d’aquests joves”. Aquests corredors, i de cara l’hivern, disposaran d’un calendari de competicions que està encara per determinar. 

Objectius

La idea de la FAE per a l’equip nacional de SBX es manté en la línia de la temporada passada i amb la vista posada als Mundials d’aquest any (Zhangjiakou, Xina, 18 al 28 de febrer) i a la classificació pels propers Jocs Olímpics (Pekin 22). Però tot això estarà sempre condicionat a l’evolució de la pandèmia del COVID i als requeriments que, en qualsevol cas, facin tant la FIS com el Govern d’Andorra. Aquesta circumstància, segons Visa, “determinarà si finalment podrem afrontar un calendari de competicions amb una certa normalitat i en conseqüència disposar de totes les oportunitats per disputar els objectius”. De fet, fins a final de mes no es coneixeran dates ni curses, i serà precisament en aquell moment quan es determini també la manera de realitzar les competicions. De moment, hi ha establertes vuit Copes del Món, tres Copes del Món per equips i el Mundial. Si finalment això es confirmés, tant Lluís Marín com Maeva Estevez se centraran “segurament, exclusivament al circuit WC i amb alguna participació de Maeva a Copa d’Europa”.