El sector Soldeu de Grandvalira acollirà dos gegants de la Copa d’Europa masculina els pròxims 3 i 4 de febrer

Andorra acollirà la pròxima temporada dos gegants de la Copa d’Europa masculina d’esquí alpí. La doble cita continental serà el dilluns 3 de febrer de 2025 i el dimarts 4, a la pista Avet del sector Soldeu de Grandvalira.

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha celebrat aquesta setmana a Portoroz (Eslovènia) el congrés de primavera per fer balanç de temporada de les diferents disciplines, i per tancar el calendari de la campanya 2024-2025. Així, s’han establert els dies 3 i 4 de febrer de 2025 per rebre a Andorra la Copa d’Europa de gegant masculina. 

A les reunions que han tingut lloc des del passat dilluns fins avui dimecres a la localitat eslovena de Portoroz, la FIS ha fet balanç de la temporada de cadascú dels comitès. Així mateix hi ha hagut una reunió per explicar la idea que té la FIS pel freeride, l’ingrés del qual s’aprovarà al pròxim Congrés de la FIS que tindrà lloc el 4 de juny a Islàndia. Igualment, durant aquests dies han tingut lloc diverses reunions per tractar la igualtat de gènere, el respecte als drets humans i per validar calendaris. Així mateix, també va tenir lloc un acte per celebrar els 100 anys de la FIS.

Igualment, la FIS ha pres nota dels problemes que hi ha hagut especialment aquesta temporada degut a nombroses cancel·lacions de curses per motius meteorològics, que han obligat a traslladar-les a altres dates i això ha provocat una saturació de curses, motiu pel qual la FIS ha detectat un augment de lesions entre els i les esportistes. La FIS es compromet a buscar solucions en aquest sentit.

Al congrés de la FIS han assistit, per part de la FAE, Roger Vidosa (director de la secció d’alpí), Carles Visa (gerent), així com Toni Crespo (vocal i DT) i Patrick Toussaint (vicepresident de la FAE i membre del Consell de la FIS). Així mateix, per part de Grandvalira i la candidatura Andorra 2029 per rebre els Campionats del Món, han estat presents David Hidalgo, director general Andorra 2029, Marc Mitjana, secretari general Andorra 2029, Irene Gómez, secretària general adjunta Andorra 2029, i Luc Alphand.

FOTO: Andorra 2029