Xavier Salarich i Àxel Esteve s’incorporen al cos tècnic dels grups EEBE

La Federació Andorrana d’Esquí està treballant aquestes setmanes en el tancament dels diferents equips de competició de la pròxima temporada. El català Xavier Salarich i l’andorrà Àxel Esteve són les novetats del cos tècnic dels grups d’Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE). 

Ahir al vespre l’staff tècnic dels grups EEBE de la pròxima temporada es va presentar a les famílies dels membres U16 i U19. L’acte va tenir lloc als cinemes Illa Carlemany, on es va explicar el funcionament del programa i es van resoldre dubtes.

D’aquesta manera, el cos tècnic EEBE queda de la següent manera: el grup U16 tindrà a Pol Carreras com a responsable, amb Josep Miquel Martín, ‘Xita’ i Àxel Esteve com a entrenadors; el grup U19 tindrà a Xavier Salarich com a responsable i a Dídac González com a entrenador. Els dos grups tindran a Martí Lázaro de preparador físic.

Salarich ha estat esquiador, competint en diferents Copes d’Europa, Mundials júniors i diverses curses del calendari internacional. Ha sigut membre de l’equip espanyol d’esquí alpí durant set anys i és Tècnic Esportiu de Nivell 3 -màxima titulació a Espanya-. A més, té experiència tècnica amb equips privats de Noruega, Suïssa i també ha estat fundador de l’equip espanyol femení privat Fast (Female Alpine Ski Team).

Esteve ha sigut esquiador amb la Federació Andorrana d’Esquí durant els últims 15 anys. Ha alternat la seva carrera esportiva amb la seva formació acadèmica i és graduat en CAFE (Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport), graduat en Administració d’Empreses i es troba ara en l’últim any del màster de Direcció Esportiva, a més de disposar del títol d’entrenador d’esquí.